Ronny Rysermans (N-VA) stelt voor ook de vergunningen voor de LEZ-zone in januari niet aan te rekenen

Op 20 januari 2020, over deze onderwerpen: Beleid & financiën

Vanaf 1 januari is het centrum van Gent een Lage emissiezone. Voor de hele maand januari geldt een gedoogbeleid. Wie met een niet toegelaten voertuig de LEZ-zone inrijdt, krijgt enkel een waarschuwingsbrief en nog geen boete.

Voordat dit bekend was hadden al vele honderden burgers een vergunning aangekocht voor hun voertuig. Zij hebben in feite nodeloos betaald voor januari aangezien er dan geen boetes worden uitgeschreven. Een maand toegang voor een gewone personenwagen is €50, voor een bestelwagen is dat al €285.

Ronny Rysermans “Het stadsbestuur heeft heel laat gecommuniceerd over de gedoogperiode in januari. Dat leidt tot een ongelijke behandeling tussen burgers. Wie zich tijdig in regel stelde en een vergunning aankocht is de dupe. Mensen die betaalden voor januari voelen zich terecht ‘bekocht’.
Ik vroeg de schepen om een gebaar te stellen door bijvoorbeeld vergunninghouders die betaalden in januari een kosteloze verlenging van hun vergunning toe te staan voor dezelfde periode.
Al zegt de schepen dat het haar bij de LEZ niet gaat om de opbrengsten voor de stadskas, toch toonde ze geen begrip en weigerde categoriek om in te gaan op mijn voorstel."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is