Ronny Rysermans: "Nieuwe sportvelden in Gentbrugse Meersen zijn onbespeelbaar"

Op 8 maart 2021, over deze onderwerpen: Cultuur & Sport
Sportveld

De nieuwe sportvelden in de Brugse Meersen zijn voorlopig een slag in het water, en dat is letterlijk te nemen. N-VA-gemeenteraadslid Ronny Rysermans: “De door de stad nieuw aangelegde sportterreinen aan de Gentbrugse Meersen blijken onbespeelbaar te zijn. Problemen met de ondergrond zijn hiervoor verantwoordelijk. De lokale sportclubs kunnen niet naar behoren functioneren en de mensen zitten met de handen in het haar. Het stadsbestuur moet dit zo snel mogelijk oplossen.”

“Een eerste probleem met de ondergrond is dat er onvoldoende drainage is,” legt Rysermans uit. “Meersen zijn van nature wateroverlastgevoelig en het is duidelijk dat hier onvoldoende aandacht aan is besteed. Een tweede probleem is dat de toplagen nog vol met steen en steengruis zitten. Op zo’n velden – overstroomd, zompig en met allerhande oneffenheden – kan je natuurlijk niet voetballen of andere sporten beoefenen. Dat hebben de er gevestigde sportclubs aan den lijve ondervonden.”

Rysermans besluit: “Ik ben blij dat sportschepen Sofie Bracke in de gemeenteraad de bestaande problemen erkende. Ik was ook blij te vernemen dat er ondertussen een aantal studies en analyses lopen om de problemen op te lossen. Maar het mag beginnen vooruitgaan. De problemen zijn al langer gekend en al die tijd staan de sportclubs in de kou. En het is nu te laat, maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat bij de aanleg van de terreinen de zaken van bij het begin niet goed zijn aangepakt. Dit moet in de toekomst beter, in het belang van onze Gentse sportverenigingen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is