Rood-blauw kartel bij lokale verkiezingen. Anneleen Van Bossuyt (N-VA): “Mathias De Clercq de sjerp, Vooruit de inhoud”

Op 8 maart 2023, over deze onderwerpen: Beleid & financiën

Vandaag raakte bekend wat iedereen in Gent al wist: OpenVld en Vooruit gaan in kartel naar de lokale verkiezingen van oktober 2024. N-VA-fractieleider Anneleen Van Bossuyt: “Laat ons elkaar geen Liesbeth noemen. Dit gaat maar over één ding: OpenVld-burgemeester Mathias De Clercq wil zijn sjerp ten allen prijzen veilig stellen. Het zal hem worst wezen dat hij daartoe met Vooruit een links, socialistisch beleid zal moeten voeren. De burgemeester heeft zo langzaam aan een patent op het in de steek laten van zijn kiezers. Ook deze legislatuur kregen liberale kiezers een links beleid.”

Van Bossuyt: “Dit is een zwaktebod. Qua inhoud en ideologisch liggen Vooruit en OpenVld mijlenver uit elkaar. Maar OpenVld is bang het burgemeesterschap kwijt te spelen en Vooruit voelt de hete adem van Groen en PVDA in de nek. Dit kartel is een doorzichtig trucje. De Gentse kiezer zal dit spelletje wel doorzien.”

Van Bossuyt: “Kiezen voor De Clercq en zijn kartel is kiezen voor een verderzetting van het linkse beleid in onze stad. Kiezen voor De Clercq is kiezen voor een laks veiligheidsbeleid met wantrouwen tegenover onze politie. Voor een ondernemers-onvriendelijk beleid met hogere belastingen en allerhande pestmaatregelen. Voor een contraproductief integratiebeleid dat de leefbaarheid van onze wijken ondergraaft. Voor een doorgeslagen woke-beleid dat onze vrijheid aantast. Voor een sociaal beleid waarbij de subsidiekraan ongecontroleerd open blijft staan. Voor een stedelijke schuldenberg die nu al torenhoog is.”

Van Bossuyt: “Met N-VA Gent gaan we uit volle overtuiging op eigen kracht. Voor kiezers die een eerlijk, verantwoordelijk, centrum-rechts beleid willen, die de linkse extremen en polarisering van dit stadsbestuur beu zijn en terug willen naar de redelijkheid, is de N-VA het enige alternatief. Met een sterke, frisse ploeg werken we hard aan een programma dat veel Gentenaars zal kunnen bekoren.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is