Ruim 2 miljoen euro Vlaams geld voor Gentse schoolinfrastructuur

Op 8 november 2019

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft in de maand oktober € 24 miljoen toegekend aan scholenbouwprojecten in Vlaanderen. Er ging € 15 miljoen naar grote werken zoals een volledige nieuwbouw. De overige € 8,8 miljoen ging naar kleinere verbouwings- en renovatiewerken zoals de modernisering van bestaande schoolgebouwen. “We voorzien deze regeerperiode een half miljard euro voor investeringen in infrastructuur in heel Vlaanderen”, zegt Weyts.

Aan vier Gentse scholenbouwprojecten wordt in totaal 2.158.588 euro toegewezen. Het leeuwendeel van de middelen – ruim anderhalf miljoen euro – gaat ditmaal naar Kunsthumaniora Sint-Lucas. De subsidies zullen gebruikt worden voor het volledig renoveren en herinrichten van drie verdiepingen om zo meer capaciteit te creëren. Daarnaast zijn er subsidies voor drie basisscholen: Sint-Lievenspoort, Sint-Vincentius in Zwijnaarde en De Krekel in Sint-Amandsberg.

Gemeenteraadslid en lokale onderwijsspecialist Sandra Van Renterghem: “We zijn zeer tevreden met deze investeringen in de vernieuwing en uitbreiding van onze Gentse schoolinfrastructuur. Ik wil minister Weyts hiervoor uitdrukkelijk bedanken namens de Gentse N-VA. Het is belangrijk dat we onze leerlingen en leerkrachten huisvesten in kwalitatieve gebouwen.”

Van Renterghem besluit: “Bovendien is voldoende capaciteit creëren investeren in de vrije schoolkeuze van kinderen/jongeren en hun ouders. Die vrije schoolkeuze is voor N-VA essentieel, zeker ook in Gent.

 

subside instelling beschrijving werken
€ 1.568.297       Kunsthumaniora Sint-Lucas - Gent Capaciteit: renovatie en
herinrichten van 3 verdiepingen
€ 454.941 Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs - Sint-Lievenspoort - Gent ondergrondse parking en omgevingswerken
€ 115.909 Vrije Basisschool - Sint-Vincentiusschool - Zwijnaarde slopen bestaand sanitair blok, nieuw sanitair blok met septische en waterputten
€ 19.440 Vrije Basisschool - Sint-Jans college De Krekel – Sint-Amandsberg Buitenschrijnwerk

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is