Sandra Van Renterghem: "Dringend nood aan fietspad in Wittewalle"

Op 2 maart 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken
Fietspad

De bewoners van de Wittewalle trekken aan de alarmbel: er moet dringend werk gemaakt worden van fietspaden in de straat. N-VA-gemeenteraadslid Sandra Van Renterghem: “Al in 2015 toen de straat ging heraangelegd worden, heb ik er op vraag van de bewoners voor gepleit om fietspaden aan te leggen. Maar mijn voorstel werd door de meerderheid weggestemd. Geen idee waarom, want er is genoeg ruimte en fietspaden zouden de fietsveiligheid echt wel ten goede komen.”

De voorspelde problemen werden ondertussen bewaarheid, bewoners klagen de verkeersonveiligheid andermaal aan. Van Renterghem: “Zoals de straat nu heraangelegd is, was om problemen vragen. De combinatie van een smalle rijbaan, bussen van De Lijn en veel fietsverkeer is verkeersonveilig. Wanneer er een bus passeert kunnen de andere voertuigen niet anders dan uitwijken naar de bermen die hierdoor helemaal kapot gereden worden. Fietsers moeten op de rijbaan door de modder en tussen het verkeer, een ronduit gevaarlijke situatie. Ook voor de voetgangers is het moeilijk, want er is geen voetpad en bermen zijn quasi onbegaanbaar.”

Van Renterghem: “Ik heb in de gemeenteraad dus opnieuw voorgesteld om fietspaden aan te leggen. Maar schepen Watteeuw wil er nog altijd niet van weten. Zo zie je maar weer dat de slogan ‘Gent Fietsstad’ met een grove korrel zou moet genomen worden, zeker in de deelgemeenten. De schepen heeft wel beloofd om de situatie ter plaatse te zullen komen bekijken. Dat is toch iets. Ik heb zo het idee dat hij warm ontvangen zal worden door de Oostakkenaars.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is