Sandra Van Renterghem (N-VA): “Roma-kamp aan Hurstweg is onhoudbaar”. Hoog tijd om mislukt experiment stop te zetten

Op 27 mei 2019, over deze onderwerpen: Veiligheid

Sandra Van Renterghem: “De bewoners van het gecontesteerde Roma-kamp aan de Hurstweg blijven overlast veroorzaken. Wie zich niet aan de afspraken houdt moet weg, dat had burgemeester Termont aan de Gentenaars beloofd. Het is tijd om woord te houden en een einde te stellen aan deze uitzichtloze en onaanvaardbare situatie.”

“Het regent klachten over de Roma in de caravans op het terrein dat Stad Gent voor hen huurt aan de Hurstweg,” licht Sandra Van Renterghem toe. “Overlast door sluikstorten, gevaarlijk rijgedrag, bijkomende bewoners die in auto’s of busjes verblijven, intimidatie, enz. Voor ondernemers van het bedrijventerrein en omwonenden is de maat vol. Dat Stad Gent zelfs maar overweegt om dit caravankamp nog een jaar langer te laten bestaan stoot op verontwaardiging en onbegrip.”

“Ondertussen bericht de pers over een groep Roma-kinderen die in Gent zware feiten plegen: afpersing, diefstal met geweld, aanranding. Ik zal de burgemeester vanavond vragen in hoeverre er mogelijk een verband is met het kamp aan de Hurstweg. Sowieso kunnen we dit niet tolereren. Hier moet onmiddellijk paal en perk aan gesteld worden. Burgemeester De Clercq moet zijn verantwoordelijkheid nemen.”

Anneleen Van Bossuyt: “Ondanks zeer intensieve begeleiding door sociale werkers van Stad Gent en door het OCMW verbetert de situatie niet. Zelfs de meest elementaire voorwaarden – geen overlast veroorzaken, zich aan de regels houden, de kinderen naar school sturen – worden niet nageleefd. Gent heeft al veel inspanningen gedaan. Te veel. Laat ons realistisch zijn: dit kamp gedogen komt neer op het in stand houden van een onleefbare toestand. Dringend tijd om dit mislukte experiment stop te zetten.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is