Sandra Van Renterghem (N-VA) vraagt en krijgt parkeerkaart voor aannemers

Op 12 maart 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

Gemeenteraadslid Sandra Van Renterghem (N-VA): “Aannemers hebben het sinds de invoering van het nieuwe parkeer- en circulatieplan niet gemakkelijk om in het stadscentrum of andere dichtbebouwde wijken nog parkeerplaats te vinden. Sommige  vaklui weigeren al om nog af te komen. De bewoners krijgen het langzamerhand moeilijk om nog vakmensen te vinden. Ik kaart deze problematiek al langer aan, maar een oplossing vanuit het stadsbestuur is er nu nog altijd niet. Daarom heb ik op de gemeenteraad van maart mijn voorstel voor een parkeerkaart voor aannemers opnieuw ingediend. En ik ben heel blij dat het stadsbestuur het deze keer aanvaard heeft: tegen eind dit jaar kan er een concrete oplossing zijn.”

“Ik legde dit voorstel in februari 2018 ook al eens op tafel,” legt raadslid Van Renterghem uit. “En in maart en september van dat jaar opnieuw. Om het stadsbestuur aan te porren tot actie. Maar van uitstel kwam afstel. Schepen Watteeuw (Groen) zei altijd wel voorstander te zijn en een initiatief te zullen nemen. Maar in de praktijk vond hij telkens weer bezwaren uit om de parkeerkaart toch niet in te voeren.”

“Ik roep de nieuwe coalitie op om nu effectief snel werk te maken van het goedgekeurde voorstel,” stelt Van Renterghem. “We staan niet alleen met onze vraag. Ook Unizo is al langer vragende partij. En last but not least: onze burgemeester. Want inderdaad: op zijn website nam De Clercq een aanbeveling uit de evaluatie van het parkeerplan van maart vorig jaar letterlijk over. Ook hij wilde een “interventiekaart voor mensen uit de bouwsector”. Jammer wel dat dit niet in het bestuursakkoord was terug te vinden.” 

Sandra Van Renterghem besluit: “We wachten nu al ruim langer dan een jaar. Het is goed dat de knoop nu is doorgehakt. Er zijn nog een paar juridische horden te nemen, maar ik ga ervan uit dat het stadsbestuur ervoor kan zorgen dat er ten laatste tegen eind dit jaar een regeling is uitgewerkt waardoor aannemers vlot reglementair kunnen parkeren, in de binnenstad of in andere wijken waar zich problemen stellen. En uiteraard, net zoals in het geval van de al langer bestaande parkeerkaart voor zorgverstrekkers hoeft dat niet helemaal gratis te zijn.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is