Sandra Van Renterghem over buitenschoolse opvang: “Schepen Decruynaere schikt zich eindelijk naar Vlaamse regelgeving”

Op 27 april 2020

Het stadsbestuur richt al jaren buitenschoolse opvang in. Maar die is vooral gericht op de leerlingen van de eigen stadsscholen. Volgens de Vlaamse regelgeving kan dit eigenlijk niet: een stadsbestuur mag de eigen stadsscholen op dit vlak niet bevoordelen.

Gemeenteraadslid Sandra Van Renterghem: “De voorbije jaren bestond hierover veel frustratie bij de directies van de vele niet-stedelijke scholen. Dat de schepen het in de persberichtgeving nu zo probeert voor te stellen dat ze de grote weldoener is, valt dan ook – begrijpelijkerwijs – in slechte aarde.”

“De subsidie van 2000 euro + 5 euro per kind die nu voorzien wordt voor buitenschoolse opvang in niet-stedelijke scholen is een eerste stap in de goede richting”, stelt Van Renterghem. “Maar wat de schepen eigenlijk zou moeten doen is de lat volledig gelijk trekken: in de door de stad georganiseerde buitenschoolse opvang zouden alle kinderen even welkom moeten zijn, ongeacht of ze naar een stedelijke of niet-stedelijke school gaan.”

Hopelijk maakt de schepen hier snel werk van. Het nieuwe Vlaamse decreet ‘Buitenschoolse Kinderopvang’ dat begin 2021 ingaat, biedt hiertoe alle kansen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is