Scholen in Gent openen de deuren

Op 8 december 2021, over deze onderwerpen: Cultuur & Sport
sport

Vlaams minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts (N-VA) investeert € 324.061 in Gentse scholen zodat de infrastructuur buiten de lesuren opengesteld kan worden voor sportverenigingen, jeugdbewegingen of buurtinitiatieven. “We investeren fors in schoolinfrastructuur en willen dat zoveel mogelijk mensen uit Gent kunnen genieten van die investeringen”, zegt Weyts. “Veel lokale verenigingen zijn op zoek naar infrastructuur, terwijl de infrastructuur van een school nog te weinig wordt gebruikt buiten de lesuren.”

Er zijn in Gent best wat lokale verenigingen die op zoek zijn naar goede infrastructuur voor activiteiten op weekavonden of in het weekend. Het gaat dan onder meer over sportclubs, jeugdverenigingen of buurtinitiatieven. Een school beschikt dan wel over infrastructuur die vaak niet gebruikt wordt buiten de lesuren, maar die infrastructuur is meestal niet voorzien op gedeeld gebruik door buitenstaanders. Zo gaan er veel mooie kansen verloren.

Vlaams minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts steunt scholen nu financieel om hun infrastructuur aan te passen, zodat sportclubs, jeugdbewegingen en buurtinitiatieven er na de lesuren gebruik kan kunnen maken. Zo gaat er ook € 324.061 naar scholen in Gent: VBS De Mozaïek ontvangt 71.054 euro, Richtpunt Campus Gent Abdisstraat 93.007 euro en VKS Lourdes Meerhout 160.000 euro.

N-VA-gemeenteraadslid Ronny Rysermans: “Deze investeringen konden niet beter getimed zijn. Onlangs nog stelde ik een vraag aan de schepen van sport over de wachtlijsten bij de Gentse sportclubs. Uit het antwoord bleek dat meer dan 1200 kinderen en jongeren op een wachtlijst staan. Elke uitbreiding en verbetering van de lokale sportinfrastructuur is dus meer dan welkom. Ik wil de minister dan ook bedanken voor deze extra middelen voor onze stad.”

Minister Weyts voorziet in totaal meer dan  € 6,5 miljoen om de infrastructuur van 55 scholen aan te passen. Elk project is gericht op een betere toegankelijkheid en meer gebruiksvriendelijkheid of een aanpassing van de buitenruimtes. Volgend jaar komt er een nieuwe oproep, zodat nog meer scholen een project kunnen indienen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is