"Sluiting schietstand is een probleem voor sporters en politie". Ronny Rysermans dringt aan op een alternatieve locatie in Gent

Op 19 oktober 2021

De schietstand op de De Pintelaan is al bijna honderd jaar oud en nog steeds in gebruik. Echter de eigenaar UGent heeft beslist om het te sluiten en het gebouw slopen. Daarmee dreigt een unieke faciliteit te verdwijnen: de schietstand is de enige in Oost-Vlaanderen die beschikt over een baan met een lengte van 100 meter. De stand wordt gebruikt door meer dan 800 mensen. De 450 leden van de Cody Ghent Rifle Club, de club die het gebouw huurt, en daarnaast ook leden van veiligheidsdiensten zoals militairen, politiemensen en securitypersoneel. Wanneer de schietstand verdwijnt moeten al deze mensen elders terecht voor hun schiettrainingen. Kleinere schietstanden buiten Gent hebben niet de capaciteit om op deze schaal extra schutters op te vangen. Een alternatieve locatie is er nog niet.

Ronny Rysermans: “Het verdwijnen van de schietstand zou ook een sportief verlies zijn: de schietsport tekent van bij het begin in 1896 present op de Olympische Spelen en ons land telde in de loop der jaren verschillende medaillewinnaars. Gent profileert zich als topsportstad. Ik verwacht dan ook dat de stad mee helpt zoeken naar een nieuwe locatie voor de schietstand. Vooral ook omdat onze eigen politie de schietstand nodig heeft.”

De schepen van sport antwoordde dat een alternatief niet gemakkelijk te vinden is omwille van de grote ruimtebehoefte, de eigenheid van de sport en de geluidshinder die het veroorzaakt. Haar diensten hebben tot nu toe geen geschikte plek gevonden. Momenteel bekijkt ze of het ontwikkelingsproject op de Arsenaalsite een oplossing kan bieden, maar daarvoor is meer onderzoek nodig.

“Ik hoop dat er een oplossing gevonden wordt voordat de schietstand de deuren moet sluiten.“reageerde Rysermans “De mensen die schiettrainingen nodig hebben voor hun beroep en de vele sporters die er gebruik van maken mogen wij niet in de kou laten staan”.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is