Sogent en stadsbestuur in nauwe schoentjes?

Op 24 mei 2018, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Stadsontwikkeling, Verkiezingen 2018

In mei 2017 bracht de algemene directeur van Sogent de stad op de hoogte van onregelmatigheden bij drie projecten. Ze werden onderzocht door een expert. Uit zijn verslag bleek dat er wel degelijk redenen waren om alle drie projecten door te verwijzen naar het parket.
Dat deed het stadsbestuur echter niet. Schepen Taeldeman reageerde begin dit jaar door niet alleen de verantwoordelijke voor de verdachte dossiers maar tegelijk ook de algemeen directeur op staande voet te ontslaan.Siegfried Bracke: “De boodschap is duidelijk: wie voor Stad Gent werkt en graag zijn job behoudt, doet er best aan de ogen te sluiten voor wat er fout gaat. Klokkenluiders worden hier aan de deur gezet.”

 

Ondertussen werd het ontslag van de algemeen directeur door minister Homans vernietigd omdat de schepen een loopje had genomen met de wettelijke procedure. Zo had hij onder meer de directeur niet eerst gehoord.


Dinsdag, op de gemeenteraad van mei, antwoordde de schepen op vragen van Siegfried Bracke dat hij geen enkele reden zag om de dossiers over te maken aan het parket. Een dag later verandert hij van mening. Voortschrijdend inzicht of het gevolg van aanhoudende politieke druk en de verdere onthullingen?


lees meer:
Nieuw vastgoedschandaal in Gent? Ontslagen directeur stapt naar parket voor “gesjoemel in drie bouwprojecten” – HLN 23 mei 2018

Gentse schepen over problemen rond SoGent: 'Ik moest ingrijpen' – Knack 23 mei 2018

Stad Gent vraagt zelf onderzoek in "sjoemeldossier"- de Morgen 23 mei 2018

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is