Startbeslissing voor vervanging E17-viaduct in Gentbrugge

Op 5 juli 2021, over deze onderwerpen: Leefmilieu & Landbouw, Mobiliteit en openbare werken

De kogel is door de kerk: de Vlaamse regering heeft begin juli officieel de Startbeslissing genomen om het E17-viaduct in Gentbrugge op termijn te vervangen.

Elke Sleurs, Vlaams parlements- en gemeenteraadslid: “Na een eerste verkenningsfase begint nu de onderzoeksfase. Met N-VA hebben we er uitdrukkelijk voor gepleit dat voor de bewoners – van Gentbrugge, maar ook van Destelbergen, Melle en Merelbeke – ruim wordt voorzien in participatie. Belangrijk ook is dat alle tot nog toe geformuleerde alternatieven voor het viaduct nu in detail onderzocht zullen worden. Die brede visie garandeert dat we de beste keuze kunnen maken op vlak van leefbaarheid en verkeersveiligheid. Ook de technische en financiële haalbaarheid zal natuurlijk een belangrijk element zijn.”  

Gert Robert, gemeenteraadslid en Gentbruggenaar: “Dat een alternatief voor het huidige viaduct nodig is, is ondertussen voor iedereen zonneklaar. Bij de recente renovatiewerken bleek andermaal dat die niet voor de eeuwigheid gebouwd is. Pas herstelde voegen moeten al meteen weer vervangen worden omwille van pas nu vastgestelde slijtage. Het is goed dat er nu eindelijk perspectief is met een duidelijk plan van aanpak. We zullen nog wel geduld moeten hebben en er zullen ongetwijfeld nog moeilijke keuzes volgen, maar de bal is nu tenminste aan het rollen.”

Wie graag meedenkt of op de hoogte blijft kan zich via deze website inschrijven op de nieuwsbrief over het E17-viaduct-project: https://www.viadewebsite.be/. Elke Sleurs en Gert Robert blijven dit dossier van nabij opvolgen, zowel in het Vlaams parlement als in de Gentse gemeenteraad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is