Toenemend geweld tegen jongeren

Op 30 september 2023, over deze onderwerpen: Jeugd (+ onderwijs), Veiligheid

De voorbije weken waren er op verschillende plaatsen in de stad opnieuw incidenten waarbij groepjes jongeren andere jongeren intimideerden en aanvielen, o.a. in twee parken in Sint-Amandsberg en in de Zuidbuurt. Kort voordien was er al de zogenaamde ‘Bende van Wondelgem’.

N-VA-fractieleider Anneleen Van Bossuyt: “De burgemeester moet als hoofd van de politie alles doen om de veiligheid van onze kinderen en jongeren zoveel mogelijk te garanderen. De huidige aanpak is duidelijk onvoldoende. Daders ontkomen nu veel te gemakkelijk.”

Van Bossuyt: “Jammer genoeg wees burgemeester Mathias De Clercq ons voorstel om camera’s te voorzien op plaatsen op hotspots gewoon af. Het mocht zelfs niet op de gemeenteraad geagendeerd worden van de meerderheidspartijen OpenVLD, Vooruit, Groen en CD&V. Camera’s schrikken geweldplegers nochtans af én kunnen ook helpen bij het oplossen van agressie-incidenten. Dat blijkt uit andere steden en gemeenten waar camera’s al jaren systematisch worden ingezet om overlast en criminaliteit te bestrijden.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is