Verdwijning kindergraf Westerbegraafplaats. Els Roegiers: “Bijzonder pijnlijk voor de ouders”

Op 25 november 2021, over deze onderwerpen: Stadsdiensten
Grafsteen

In de pers werd recent bericht over de verdwijning van het graf van twee tweelingmeisjes op de Westerbegraafplaats. Volgens de getuigenis van de ouders, die het graf geregeld bezochten en het onderhoud ervan op zich namen, liep de concessie nog tot 2030 en zou het graf verwijderd zijn zonder adequate communicatie vanwege de stadsdiensten. Stadsmedewerkers stelden dat de ouders al jaren de verkeerde plek bezochten.

Gemeenteraadslid Els Roegiers interpelleerde schepen van begraafplaatsen Isabelle Heyndrickx (CD&V) over de kwestie: “Deze situatie is bijzonder pijnlijk voor de ouders en de andere nabestaanden. Ik begrijp niet hoe een dergelijke verwarring is kunnen ontstaan. Hoe kan het dat een grafsteen wordt geplaatst bij het verkeerde graf? Hoe kan het dat een grafsteen wordt weggenomen terwijl er nog een concessie loopt? Dit is toch een kerntaak voor een stadsbestuur?”

Tijdens het debat in de gemeenteraad beloofde de schepen dat de kwestie terdege onderzocht zal worden.

Roegiers: “Dit is echt nodig. De procedures moeten zo bijgestuurd worden dat dit in de toekomst niet meer kan voorvallen. Uit goede bron weet ik ondertussen dat dit niet de eerste keer is dat er een dergelijke verwarring plaatsvindt. Je zal het als ouder maar meemaken dat plots het graf van je kind verdwenen is of dat blijkt dat je al jaren de verkeerde plek bezoekt. Het verdriet van de mensen is zo al groot genoeg. Het is volledig onaanvaardbaar dat stadsbestuur fouten maakt in dergelijke omstandigheden. Ik hoop dat de schepen zich daar goed van bewust is.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is