Vlaams minister Muyters ondersteunt ecosystemen voor student-ondernemers

Op 23 mei 2016, over deze onderwerpen: Economie & Werk, Jeugd (+ onderwijs)

Vlaams minister Muyters wil het student-ondernemerschap een extra duwtje in de rug geven. In samenwerking met EFRO en het Agentschap Innoveren en Ondernemen zet hij daartoe in op ecosystemen voor student-ondernemers in de Vlaamse studentensteden.

Jongeren inspireren, activeren en ondersteunen richting ondernemerschap. Dat is het doel van de lokale ecosystemen waarin stad, onderwijsinstellingen, lokale bedrijven, organisaties en studentenverenigingen de handen in elkaar slaan en samen zorgen voor een ondernemende omgeving.

Vlaams minister Philippe Muyters: “De kruisbestuiving die voorkomt uit deze nauwe lokale samenwerkingsverbanden moet resulteren in een goede ondersteuning van studenten en jongeren inzake ondernemingszin en ondernemerschap. Het is daarbij expliciet de bedoeling dat de ondernemende cultuur die hiervoor ontwikkeld wordt, verankerd wordt binnen de werking van de verschillende betrokken instellingen.”

Het ondersteunen van deze ecosystemen moet leiden tot een reële werking die niet alleen de studenten stimuleert maar evenzeer de andere partners zoals docenten en bedrijven. ‘Slapende’ ideeën en kansen die uit onderzoek voortkomen kunnen zo worden opgevist en benut.

Minister Muyters: “Ik wil studenten met ondernemende ideeën niet in de wachtkamer laten zitten tot ze een diploma hebben. Mits een goede ondersteuning kunnen ze al tijdens hun studies de stap naar het ondernemerschap zetten. Het systeem heeft inmiddels z’n werking reeds bewezen met Ghentrepreneur in Gent en de TakeOffAntwerp_Alliance in Antwerpen. We willen dit in deze steden verder verdiepen en het ook ingang laten vinden in andere studentensteden.”

Het gaat telkens om een ondersteuning van 500.000 euro in een cofinanciering vanuit EFRO (40%), Hermes (30%) en de lokale overheid (30%).
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is