Voorstel N-VA: Behoud de straatnaam Oostakkerdorp en vernoem de kiosk naar Roger De Letter als eerbetoon

Op 26 augustus 2020, over deze onderwerpen: Cultuur & Sport, Toerisme & evenementen


Naar aanleiding van de heraanleg van Oostakkerdorp plant het stadsbestuur om een groot deel van Oostakkerdorp een nieuwe straatnaam te geven. Een groot deel van Oostakkerdorp zou omgedoopt worden tot de Roger De Letterstraat.
 

N-VA-gemeenteraadslid en inwoner van Oostakker Sandra Van Renterghem: “Met N-VA erkennen we de verdiensten van Roger De Letter voor Oostakker. We vinden het zeker gepast dat er in Oostakkerdorp een publieke blijk van erkenning komt. Vandaar dat we de principiële vaststelling van de naamswijziging mee goedkeurden op de gemeenteraad van mei.”

Nu blijkt echter dat dit heel wat administratieve gevolgen heeft  voor de burgers en bedrijven die er wonen en gevestigd zijn”, zegt Van Renterghem. “Het gaat om 23 panden die van adres moeten wijzigen. De betrokkenen hebben bezwaar ingediend tijdens het openbaar onderzoek. Met N-VA hebben we begrip voor deze bezwaren.

Van Renterghem besluit: “We stellen daarom voor om de welbekende kiosk op Oostakkerdorp naar Roger De Letter te vernoemen. Zo wordt hij passend gehuldigd in het centrum van onze deelgemeente. Roger De Letter is de auteur van het boek “100 jaar dorpskiosk Oostakker 1897-1997” (1997, 32 blz.). De kiosk wordt vermeld in de inventaris onroerend erfgoed.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is