'We welcome everyone and try to help'

Op 25 november 2014, over deze onderwerpen: Integratie

De migratie binnen Europa blijft voor onze stad een grote uitdaging. De voorbije jaren zijn duizenden mensen uit met name Oost-Europa naar Gent gekomen. Open VLD-schepen Sofie Bracke bevestigde in een recente open brief aan eurocommissaris Marianne Thyssen (CD&V) dat die migratie weinig te maken heeft met de door Europa nagestreefde arbeidsmobiliteit:
"Mensen ontvluchten hun land. Eenmaal toegekomen in Gent wordt het overleven op zich de eerste bekommernis en niet zozeer het vinden van een job."

En deze toestroom vanuit Oost-Europa richting Gent houdt aan. Met name Bulgaren blijven onveranderlijk aanwezig in de driemaandelijkse OCMW-top 5 van nieuwe leefloon/levensminimumcliënten. De verklaring is eenvoudig: paarsgroen (met Open VLD!) voert een beleid dat onze stad tot een magneet maakt voor buitenlandse gelukzoekers. Op de populairste nationale Bulgaarse tv-zender verklaarde een Gentse integratie-ambtenaar recent: "We welcome everyone and try to help."

Siegfried Bracke pleitte tijdens de jongste gemeenteraad voor een dringende bijsturing van het Gentse migratiebeleid en voor de toepassing van het arrest van het Europese Hof van Justitie van 11 november. Dat bevestigt dat overheden sociale uitkeringen kunnen weigeren aan economisch niet-actieve burgers die naar een ander land trekken met als enig doel sociale bijstand van een andere lidstaat te ontvangen.

Dergelijke uitkeringsmigratie is voor de mensen in kwestie ook geen oplossing: vaak verzeilen ze hier in de grootste armoede, overgeleverd aan malafide huisjesmelkers en andere onfrisse figuren die hen uitbuiten. Daarom kiest de N-VA voor een positief migratiebeleid met de klemtoon op arbeids- en kennismigratie. Want migranten die hier komen werken of studeren, leveren een actieve bijdrage aan onze samenleving.

N-VA GENT

 link naar de uitzending op BTV:

http://www.btv.bg/video/shows/btv-reporterite/videos/btv-reporterite-kakvo-izbra-belgija.html

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is