Wereldvreemd NTGent: rekrutering IS-strijders niet gestopt?

Op 20 maart 2018

Vandaag berichten Het Laatste Nieuws en De Morgen dat het NTGent, ondanks de golf van verontwaardiging eind vorige week, toch actief is blijven zoeken naar IS-strijders voor de ondertussen beruchte voorstelling over het ‘Lam Gods’. N-VA-lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt: “Als dit klopt, ben ik zwaar teleurgesteld. Vorige vrijdag had het NTGent nochtans nog het juiste signaal gegeven: verontschuldigingen aan het brede publieke en de verzekering dat er geen samenwerking zou zijn met IS-strijders.” 

 

Volgens de kranten meldde een ‘IS-strijder’ zich per mail aan bij het NTGent om mee te werken aan de ‘Lam Gods’-voorstelling.  In werkelijkheid ging het om een bericht van een nep-strijder uitgaande van een organisatie die extremisme op het internet bestrijdt. Het NTGent ging naar verluidt graag in op het aanbod en nodigde de man uit voor de castings. Toen de man zich wilde terugtrekken uit het project drong het toneelhuis extra aan om hem en zijn ‘heel mooie en interessante verhaal’ toch aan boord te houden.

Gemeenteraadslid Karlijn Deene: “De verontschuldigingen aan het publiek en aan de Gentse gemeenteraad blijken loze woorden. Onder het mom van artistieke vrijheid blijven enkele hardliners de wet en deontologie overboord gooien.”

In ‘De Afspraak” was betrokken acteur Frank Focketyn donderdagavond nochtans nog heel helder geweest: hij wil niks te maken hebben met mensen die moorden. Maar blijkbaar denkt nog altijd niet iedereen binnen NTGent er zo over.

Voor N-VA is het meer dan ooit duidelijk dat de redelijkheid en het gezond verstand dringend en definitief terug de bovenhand moeten halen bij de artistieke ploeg van NTGent.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is