Weyts investeert € 1.5 miljoen in energiebesparing 10 Gentse scholen

Op 25 oktober 2019

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 1.411.788 in de Gentse scholen. Het geld gaat naar 10 projecten voor energiebesparing. “Dankzij deze gerichte investering kunnen tien Gentse scholen besparen op de CO2-uitstoot én op de energiefactuur,” zegt N-VA-gemeenteraadslid Sandra Van Renterghem.

Schoolgebouwen hebben – zeker in de herfst en de winter – heel wat energie nodig om bijvoorbeeld alle leslokalen te verwarmen en te verlichten. Dat zorgt voor heel wat CO2-uitstoot én voor een serieuze energiefactuur. Het loont dus dubbel om te investeren in energiebesparende maatregelen op school: het is goed voor het milieu én goed voor de portemonnee van de scholen.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert nu via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 1.411.788 in tien Gentse scholen van zowel het vrije als het stedelijke net. Concreet gaat het om investering in zowel isolatie, de verwarming als schrijnwerk. De scholen hebben de projecten zelf voorgesteld na een open oproep van AGION.

“Goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van de scholen in kwestie,” zegt raadslid Van Renterghem. “Hun school wordt groener en hun energiefactuur wordt lager. Dit is ecologische én economische winst. Alles samen wordt per jaar de uitstoot van 443 ton CO2 vermeden.”

Sandra Van Renterghem besluit: “Een gezonde leefomgeving en degelijke schoolinfrastructuur zijn voor ons twee belangrijke thema’s. Ik wil minister Weyts dan ook van harte bedanken om deze tien projecten van onze Gentse scholen te financieren.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is