Zieke kastanjebomen op de Frère-Orbanlaan

Op 2 oktober 2017, over deze onderwerpen: Leefmilieu & Landbouw

De bomen op de Frère-Orbanlaan staan er al enkele jaren troosteloos bij. De bladeren worden al vroeg in de zomer bruin en vallen voortijdig af. Dat zie je ook bij andere paardenkastanjes  in de stad.

De kastanjebomen zijn ziek, aangetast door de ‘paardenkastanjemineermot’. De larve van deze mot maakt gangen in de bladeren van paardenkastanjes, waardoor ze verkleuren en afsterven. De groendienst kuist in de herfst de afgevallen bladeren op zodat de insecten er niet kunnen in overwinteren, in de hoop de aantasting te beperken.

“Het helpt niet veel,” merkte Guido  Meersschaut op, “is er echt geen beter middel dat kan gebruikt worden? Hoe gezond kunnen  de bomen nog zijn wanneer het gebladerte jaar na jaar zo sterk wordt aangetast?”

De schepen antwoordde dat er geen effectieve bestrijdingsmiddelen zijn. Hij ontkende dat de bomen verzwakt zijn ondanks het weinig fraai uitzicht.  De huidige aanpak zal, volgens hem, op termijn wel helpen. Met wat geluk moeten we zelfs volgend jaar al beterschap zien.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is