Zomerplan Blaarmeersen: graag meer ruimte voor Gentenaars

Op 27 april 2021
Zwemmen

Al enkele jaren op rij komen er bij warm weer jongeren vanuit Brussel naar Gent afgezakt om amok te maken op de Blaarmeersen. Vorig jaar schreef de Gentse politie niet minder dan 200 PV’s uit. Security en politie moesten 14.000 keer ingrijpen.

Daarnaast werd het politiekorps ervan beschuldigd dat zij jongeren viseerden omwille van hun afkomst. Een intern onderzoek wees uit dat deze klachten onterecht waren. Maar ondertussen had het imago van onze Gentse politie via (sociale) mediaberichten wel schade opgelopen.

N-VA-gemeenteraadslid Els Roegiers: “Met N-VA willen we dat het komende zomer genieten is aan de Blaarmeersen, in de eerste plaats voor Gentenaars. We willen daarom dat 80% van de plaatsen voorbehouden worden aan Gentenaars en Oost-Vlamingen en niet amper 65% zoals het stadsbestuur voorstelt. Vorige zomer is al gebleken dat heel wat Gentenaars geen plaatsje meer konden bemachtigen op hun eigen lokale recreatiedomein.”

“Daarnaast willen we dat de politie systematisch patrouilleert met bodycams,” zegt Roegiers, “Zo kan er geen discussie zijn over hun aanpak. Mensen zijn bovendien minder verbaal of fysiek agressief wanneer zij weten dat de politie hen filmt. Zo voorkomen we ook dat onze politiemensen onterecht negatief in de media komen.”

Roegiers besluit: “Ik vind het bijzonder jammer dat burgemeester De Clercq en schepen Bracke, beiden OpenVLD, op de gemeenteraad geen oren hadden naar onze voorstellen. Ik hoop van ganser harte dat we deze zomer geen herhaling krijgen van vorig jaar. De Gentenaars verdienen een zo zorgeloos mogelijke vakantieperiode.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is