Géén Gents akkoord over schrappen verkiezingsborden - N-VA Gent kiest wél voor bordenvrije campagne

Op 26 juni 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

In oktober 2017 lanceerde Karlijn Deene in de Gentse gemeenteraad een eerste oproep voor een verkiezingscampagne zonder verkiezingsborden in tuinen en velden. In februari nodigde afdelingsvoorzitter Bob Cammaert de andere partijen uit voor een overleg. Maar het mocht niet baten: een akkoord over de partijgrenzen heen blijkt niet mogelijk.

Bob Cammaert: “Ik betreur dat we geen akkoord hebben gevonden. Ik begrijp niet dat de collega’s niet mee willen inzetten op een propere en duurzame campagne. Dit is een gemiste kans. In andere steden en gemeenten, zoals bijvoorbeeld Oudenaarde en Deinze, lukt het wel. Waarom hier dan niet?”

Lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt: “Zelf blijven we bij ons standpunt. Met N-VA gaan we geen verkiezingsborden plaatsen. Afficheren op de officiële stadsborden doen we wel nog: daar als enige afwezig blijven is weinig zinvol. Maar als het van ons afhangt mogen die gerust ook verdwijnen, zoals in Antwerpen.”  

Het plaatsen en onderhouden van borden impliceert honderden kilometers die per auto worden afgelegd. De meeste borden bieden na korte tijd al geen fraaie aanblik meer door de wisselende weeromstandigheden (regen, felle zon, wind). Er zijn voldoende andere en betere instrumenten om te communiceren met de kiezers: huis- en marktbezoeken, inhoudelijke folders (graag duurzaam geproduceerd) of boodschappen via de sociale media.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is