N-VA vraagt parkeertickets voor bezoekers overdag te kunnen gebruiken

Op 28 januari 2019, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Welzijn

Sinds juli 2018 ontvangen bewoners in het stadscentrum parkeertickets waarmee ze bezoekers gratis kunnen laten parkeren. Het gaat om 12 tickets per domicilieadres per jaar die echter alleen na 19 uur kunnen gebruikt worden. Gemeenteraadslid Karlijn Deene: “Met N-VA stellen we nu voor dat bewoners die ook overdag kunnen gebruiken. Onder meer oudere mensen zijn hiervoor vragende partij.”

“De hoge parkeertarieven in het centrum zijn de Gentse senioren al langer een doorn in het oog. In de rode zone betaal je vandaag 6 euro voor 2u. Nergens betaal je meer. De focusgroep 75-plussers kaartte de problematiek van de hoge tarieven aan in een evaluatieverslag over het circulatieplan. Die deed toen het voorstel om bezoekerstickets in te voeren die ook overdag geldig zijn,” legt raadslid Deene uit.

Sociaal isolement senioren en zorgbehoevenden bestrijden
“Voor bewoners die vooral overdag bezoek ontvangen is het huidige systeem een maat voor niets. Zij ontvangen geen enkele compensatie voor de dure parkeertarieven”, beklemtoont Karlijn Deene. “Het is daarom maar eerlijk dat de tickets ook overdag kunnen gebruikt worden, desnoods aan een sterk verminderd tarief. Mijn voorstel is bedoeld als een sociale maatregel”, stelt gemeenteraadslid Deene. “Ik lees in het evaluatieverslag letterlijk dat de bevraagde senioren vinden dat de parkeertarieven hebben geleid tot meer eenzaamheid en minder sociale contact. Dit kan niet de bedoeling zijn. We moeten er net voor zorgen dat familie en vrienden makkelijker op bezoek kunnen komen bij ouderen en zorgbehoevenden.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is