Nieuwe bibliotheek De Krook nog altijd moeilijk toegankelijk voor mensen met een beperking

Op 30 april 2019, over deze onderwerpen: Cultuur & Sport, Sociale zaken, Welzijn

Elke Sleurs kaart al sinds de opening van de nieuwe stadsbibliotheek De Krook in mei 2017 de gebrekkige toegankelijkheid voor personen met een handicap aan. Twee jaar geleden verzekerde de schepen haar dat de nodige maatregelen zouden genomen worden om de bibliotheek optimaal toegankelijk te maken.

Vandaag stelt raadslid Sleurs vast dat er nog altijd ernstige gebreken zijn: “Uit contacten met de betrokken doelgroep blijkt dat er bijvoorbeeld nog altijd te weinig liften en toegankelijke toiletten zijn. Voor blinden en slechtzienden blijken er zo goed als geen faciliteiten te zijn: geen beeldschermloep, geen geleidelijnen, geen duidelijke signalisatie.”

“Dat dit vandaag nog mogelijk is in een omzeggens gloednieuw gebouw toont voor mij zonneklaar aan dat de inclusie van personen met een beperking voor dit stadsbestuur niet echt een prioriteit is,” stelt Sleurs. “Dat er op twee jaar tijd nog maar weinig veranderd is bevestigt mijn visie.”

Elke Sleurs besluit: “Ik kan alleen maar hopen dat men nu wel werk zal maken van de integrale toegankelijkheid van De Krook en dat men er de nodige budgetten voor uittrekt. Kwestie dat ik hier binnen twee jaar niet nog eens op moet terugkomen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is