Geoffrey Martin

Bestuurslid

Bestuurslid - IT-verantwoordelijke

 

Digitale transformatie is nu! 

Enkele jaren geleden heb ik de eindelijke stap gewaagd naar een bestuursfunctie binnen een lokale politieke partij. Reeds lang was mijn interesse in politiek groot en ik volgde dit van nabij. Met lede ogen moest ik aanzien hoe “mijn Gent”, geboren en getogen Gentenaar, ten prooi viel aan allerhande besluitvorming vanuit het stadsbestuur waar ik me niet langer kon in vinden waardoor de keuze om hier iets te willen aan doen snel gemaakt was. De N-VA was een heel logisch keuze; het liberale en nationalistische karakter zit van kindsbeen in mijn genen. Toen men me dan nog vroeg om de functie van IT-verantwoordelijke voor de lokale afdeling op te nemen, heb ik geen minuut getwijfeld.

Met mijn beroepservaring binnen de IT-sector en levenservaring binnen de sport en recreatiewereld, zijn dit vooral de domeinen waar ik heel graag het verschil wil maken. Administratieve vereenvoudiging door slimme, voor iedereen toegankelijke digitalisatie is een must. Een efficiëntere overheid heeft nood aan goede en innovatieve systemen; blockchain, AI, smart cities zijn dus onontbeerlijk.

Voor de sport en recreatieafdeling van Gent is er nog een hoop werk; wist je dat er ellenlange wachtlijsten voor kinderen bestaan om zich bij hun geliefde sportclub te kunnen aansluiten door een gebrek aan goede infrastructuur? Voor het welzijn van alle Gentenaars en de kinderen in het bijzonder, die per slot van rekening onze toekomst zijn, moet dit probleem veel hoger op de politieke agenda komen. Ik vrees echter dat dit met de huidige coalitie een zeer moeilijke zaak wordt.

 

Naast het grote belang die ik hecht aan mijn prachtig gezin en het welzijn ervan, houd ik mij in mijn resterende vrije tijd bezig met actieve en passieve sportbeleving; als sporter en/of bestuurslid ben ik aangesloten bij verschillende organisaties. Voetbal en skien zijn de favorite vrijetijdsbestedingen.

Geoffrey is 53 jaar, getrouwd en vader van 2 kinderen. Beroepsmatig is hij reeds 32 jaar actief binnen de IT sector als country manager.