5x N-VA op de Gentse gemeenteraad: toegankelijke sportinfrastructuur, openhouden wijkbibliotheken, veiligheidsproblemen op de Blaarmeersen, parkeeroplossing voor vaklui & betere verloning voor politie

Met N-VA Gent doen we vanavond op de gemeenteraad vijf constructieve voorstellen. Want oppositie voeren is ook haalbare oplossingen voor bestaande problemen formuleren. Samen willen we onze stad beter maken. Over de partijgrenzen heen. Ten bate van de Gentenaars.

1. Toegankelijkheid Sportinfrastructuur

Sport Vlaanderen lanceerde onlangs een kwaliteitslabel voor toegankelijke sportinfrastructuur. Gemeenteraadslid Helga Stevens: “Onze stad moet hierin het voortouw nemen. Daarom stel ik voor dat we als stad een traject uittekenen dat ons in staat moet stellen om de komende jaren voor zoveel mogelijk stedelijke sportzalen een kwaliteitslabel binnen te halen. Want ook kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking moeten vrijuit kunnen sporten, zonder zich zorgen te moeten maken of ze ergens al dan niet terecht zullen kunnen.”

2. Openhouden Wijkbibliotheken

De stadskas is leeg en daarom wil het stadsbestuur nu twee druk bezochte wijkbibliotheken sluiten. Gemeenteraadslid Karlijn Deene: “Onze wijkbibliotheken zijn de meest laagdrempelige cultuurplekken die er zijn. Letterlijk dichtbij de mensen. Extra belangrijk voor kinderen en jongeren, alsook voor iedereen die wil bijleren of zijn of haar talenten ontwikkelen. De schatkamers echt van onze Nederlandse taal. Dat men ervoor kiest om net hierop te besparen kan er bij mij niet in. Ik vraag om voor deze beslissing de pauzeknop in te drukken en eerst in overleg te gaan met de bewoners en bibliotheekbezoekers.”

3. Veiligheidsaanpak Blaarmeersen

Afgelopen zomer regende het incidenten aan de Blaarmeersen. Medewerkers werden zelfs het ziekenhuis in geslagen. Anneleen Van Bossuyt: “Het volgende zwemseizoen is nog ver, maar een herhaling van de vorige editie is geen optie. Daarom vragen we nu al om gewoon het advies van zowel Farys als van de politie integraal te volgen: met o.a. een met hekken afgebakende zwemzone, met toegangscontrole en met camerabewaking van in het begin. Een duidelijke meerderheid van de bezoekers steunt die aanpak zoals bleek uit een bevraging. Suggereren dat het gerust zonder kan – zoals Groen, Vooruit en PVDA doen – is spelen met de veiligheid van de bezoekers en van de medewerkers.”

4. Parkeren voor vaklui

Centrumbewoners vinden alsmaar moeilijker vaklui (loodgieters, elektriciens, …) voor dringende herstellingen. Met N-VA Gent willen we parkeren voor vaklui op bewonersplaatsen (voor een beperkte tijdsduur) eindelijk mogelijk maken in onze stad. Meer info via: https://gent.n-va.be/nieuws/anneleen-van-bossuyt-n-va-als-vaklui-in-oost....  

5. Verloning politie

De federale regering beloofde beging dit jaar een loonsverhoging voor de politie, maar komt hier nu deels op terug. Met N-VA Gent stellen we via een motie voor om er bij eerste minister De Croo en minister van binnenlandse zaken Verlinden op aan te dringen dat het loonakkoord volledig wordt uitgevoerd. Onze Gentse politiemensen – die vaak in moeilijke omstandigheden moeten werken – verdienen dat.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is