Afschaffing terugbetaling slachtkosten in kader van Offerfeest?

Op 22 september 2021

Afgelopen zomer ontstond terecht consternatie over het feit dat het Gentse stadsbestuur via zijn stedelijk inburgeringsagentschap In-Gent de mogelijkheid tot terugbetaling voorzag voor slachtkosten gemaakt in het kader van het islamitische Offerfeest. Morgenavond ligt op de raad van bestuur van IN-Gent een voorstel tot beslissing met bijhorende nota voor om niet langer te voorzien in een aanbod verdoofd slachten door de Stad Gent of IN-Gent vanaf 2022.

Bob Cammaert, afdelingsvoorzitter van N-VA Gent en lid van de raad van bestuur van IN-Gent: “Ik begrijp hieruit dat de Stad Gent en IN-Gent ook niet langer de mogelijkheid zullen aanbieden om in de context van het Offerfeest gemaakte slachtkosten terug te betalen. Ik zal morgenavond in elk geval expliciet vragen of dit effectief het geval is. Indien dit zo blijkt te zijn, dan zal ik die beslissing 100% steunen, al had de terugbetalingsregeling er wat ons betreft gewoon nooit mogen zijn. Mocht de regeling toch nog niet afgeschaft worden, dan zal ik met aandrang vragen om er alsnog een einde aan te stellen.”

Anneleen Van Bossuyt, fractievoorzitter van N-VA Gent: “In juli hadden we al publiek onze bezorgdheid geuit over deze bizarre terugbetalingsregeling. Waarom zou er voor het Offerfeest zo’n terugbetalingsregeling bestaan en niet voor het Kerstfeest, Paasfeest of Chanoeka? Ik ben blij dat onder druk van de N-VA de kwestie geagendeerd werd op de raad van bestuur en ik hoop van harte dat er daadwerkelijk komaf gemaakt wordt met de absurde voorkeursregeling. In dit soort ‘integratiebeleid’ kunnen we ons met de N-VA op geen enkele manier vinden.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is