Geen geld voor dagopvang in OCMW-woonzorgcentrum Het Heiveld

Op 14 september 2023, over deze onderwerpen: Sociale zaken, Welzijn, Wonen (+ ruimtelijke ordening)
ouderen

In OCMW-woonzorgcentrum Het Heiveld in Sint-Amandsberg wonen een kleine tweehonderd Gentse senioren. Daarnaast is aan het WZC ook een dagopvang verbonden voor ouderen die nog thuis wonen. N-VA-gemeenteraadslid Els Roegiers bracht afgelopen zomer samen met fractiecollega’s Elke Sleurs, Anneleen Van Bossuyt en Ronny Rysermans een werkbezoek.

Els Roegiers: “Ik wil eerst en vooral mijn grote appreciatie uitdrukken voor de medewerkers van WZC Heiveld. De bewoners worden er omringd met de beste zorgen en de personeelsleden staan met de glimlach voor hen klaar. Ik werk zelf in de zorg en ik weet hoe belangrijk dit is, ook al is het door de hoge werkdruk zeker niet altijd vanzelfsprekend.”

Roegiers: “Tegelijk viel het me op dat de ruimte voor de dagopvang klein is en niet aangepast aan de hedendaagse noden. Plannen voor uitbreiding zijn er nochtans al langer, zo vernam ik van de directie. Maar toen ik schepen Coddens (Vooruit) hierover in de gemeenteraad ondervroeg bleek dat er geen geld voor was. Ik vind dit eerlijk gezegd stuitend: wél miljoenen euro’s uitgeven aan nicheprojecten die geen resultaten boeken, maar niet de nodige middelen voorzien voor onze Gentse senioren. Dat zijn niet de keuzes die we met N-VA Gent willen maken.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is