Gent organiseert zomerscholen én taalstimulerende projecten, met dank aan Vlaanderen

Op 13 juli 2020, over deze onderwerpen: Integratie, Jeugd (+ onderwijs)

In Gent zetten ze alles op alles om alle mogelijke leerachterstand die leerlingen tijdens de coronacrisis hebben opgelopen, weg te werken. Gent organiseert immers zowel zomerscholen als taalstimulerende activiteiten. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts lanceerde deze initiatieven om te vermijden dat leerlingen met een leer- of taalachterstand aan het nieuwe schooljaar zouden beginnen. “We beseffen dat door corona veel leerlingen de leerstof niet hebben kunnen opnemen, zoals het zou moeten”, zegt Weyts. “Met de organisatie van zomerscholen en projecten die focussen op het Nederlands bieden we hen de mogelijkheid om hun kennis bij te spijkeren.”

“Bovenop de vele zomerscholen die in gans Vlaanderen worden georganiseerd, gaan er ook een vijftigtal taalstimulerende projecten van start”, zegt Weyts.

“We zijn zeer tevreden dat Gent in samenwerking met Vlaanderen deze inspanning levert om die leerlingen die het hard nodig hebben op de best mogelijke manier te ondersteunen”, aldus een fiere N-VA-voorzitter Bob Cammaert. “In totaal trekt minister Weyts 142.500 euro uit om de zomerscholen en taalstimulerende activiteiten in onze stad mogelijk te maken.”

“Met de organisatie van zomerscholen en taalstimulerende projecten bieden we hen de uitgelezen kans op een faire start van het nieuwe schooljaar”, aldus N-VA-gemeenteraadslid Sandra Van Renterghem. “Na de door minister Weyts gelanceerde oproep heb ik er in de stedelijke commissie onderwijs mee voor gepleit om zomerscholen en taalprojecten zeker ook in onze stad op te zetten. Ik wil langs deze weg ook de leerkrachten en directies bedanken die dit mee mogelijk maken, want zonder hen zou dit uiteraard niet kunnen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is