Gentse OCMW-Woonzorgcentra: Overlast van hangjongeren en diefstal

Op 18 juni 2018, over deze onderwerpen: Sociale zaken, Verkiezingen 2018

Uit  het antwoord van de OCMW-Voorzitter van Gent blijkt dat er zich in de afgelopen twee jaar talloze incidenten hebben voorgedaan in en rond de Gentse OCMW-woonzorgcentra.

Met name sluikstort, hangjongeren en diefstal zijn oververtegenwoordigd in de lijst van incidenten.

 

N-VA raadslid Ronny Rysermans heeft tijdens de laatste OCMW-raad vragen gesteld met  betrekking tot de veiligheid van de Gentse Woonzorgcentra van het OCMW.
Dit naar aanleiding van een geval van agressie dat zich had voorgedaan in één van de Woonzorgcentra. Helaas bleek ook dat de camera’s al geruime tijd niet werkten op het moment van het incident.

 

De lijst met incidenten is verontrustend maar wij zijn er zeker van dat het Gentse OCMW-personeel bekwaam is in het omgaan met deze situaties. N-VA Gent wil wel extra inspanningen om het personeel de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben. Als de camera’s werken kunnen we daarnaast ook beter inspelen op de situatie en kan de politie nadien de daders sneller bij de kraag vatten.

Het is voor de N-VA fractie onduidelijk hoe het kan dat jaar na jaar een aantal ongewenste bezoekers kamer na kamer kunnen aflopen bij eenzame bewoners. In 2016 deed zich dit al voor maar schijnbaar is er onvoldoende actie ondernomen door het OCMW om dit te voorkomen.

 

“N-VA Gent pleit absoluut niet voor versterkte burchten, woonzorgcentra moeten open en vrij toegankelijke plekken blijven voor bewoners en bezoekers. Het is echter absoluut van belang dat op zijn minst de camera’s worden vervangen door moderne exemplaren. Ook verwachten wij dat er wordt gewerkt aan een optimale verlichting rond de woonzorgcentra.” Aldus raadslid Ronny Rysermans.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is