Gert Robert over Ecowijk in Gentbrugge: “Stadsbestuur blijft bewonersinspraak weigeren”

Op 20 april 2020, over deze onderwerpen: Wonen (+ ruimtelijke ordening)

Het stadsbestuur plant om samen met een private partner een zogenaamde ‘Ecowijk’ te bouwen op de site van het voormalige Ottenstadion in Gentbrugge. Maar de buurtbewoners zijn bijzonder ongerust over de schaal van dit project en over de (parkeer)druk die het op de omliggende buurt zal zetten.

Het dossier kwam deze maand  opnieuw op de gemeenteraad nadat de eerste verkavelingsvergunning door de Raad voor Vergunningsbetwistingen werd vernietigd. In de nieuwe vergunning werden enkele technische zaken aangevuld, maar inhoudelijk is er aan dit prestigeproject niets gewijzigd. Aan de bezwaren van de buurt wordt niet tegemoetgekomen.

Gemeenteraadslid Gert Robert: “Het stadsbestuur zet hardnekkig door met dit project. Schepen Watteeuw blijft ook elk  gesprek met de buurt botweg weigeren. Geen wonder dat mensen zich beginnen af te vragen welke belangen er hier spelen en wat de banden zijn tussen dit stadsbestuur en de projectontwikkelaars. Met N-VA verzetten we ons tegen de schaal van deze nieuwe verkaveling en we betreuren de manier waarop elke vorm van bewonersinspraak wordt geweigerd.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is