N-VA Gent stelt nummer 2 en lijstduwer voor. Bob Cammaert en Elke Sleurs: “Inwoners deelgemeenten zijn ook Gentenaars”

Op 5 april 2024

Vandaag stelde N-VA Gent twee bijzondere kandidaten voor bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Fractieleider en lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt: “Met Bob Cammaert op nummer twee en met Elke Sleurs als lijstduwer kiezen we tegelijk voor een stuk vernieuwing en verjonging enerzijds en voor ervaring anderzijds. Bob zette als afdelingsvoorzitter de voorbije jaren mee zijn solide schouders onder de werking en uitbouw van N-VA Gent. Elke is een sterk gewaardeerde ancien die alle knepen van het vak kent. Samen vragen ze meer aandacht voor de Gentse deelgemeenten. Want die werden de voorbije zes jaar te veel genegeerd. ‘Goed genoeg om te betalen maar voor de rest wordt niet naar ons gekeken’ is bij de inwoners van deelgemeenten een veel gehoorde kritiek tijdens onze huisbezoeken.”

Bob Cammaert (37) woont in Zwijnaarde. Hij is jurist van opleiding en werkt als advocaat. Sinds 2017 is hij voorzitter van N-VA Gent en hij is ook de N-VA-vertegenwoordiger in het Gentse integratie-agentschap Amal en in het stedelijke middenstandsplatform Puur Gent. Voordien was hij al actief binnen Jong N-VA UGent en Jong N-VA Gent. Dankzij goede contacten met diverse bewonersgroepen houdt hij de vinger aan de pols. In 2018 ondersteunde hij de gemeenteraadslijst vanop de tiende plaats. Bij de komende verkiezingen op 9 juni is hij tweede opvolger op de kamerlijst. 

Cammaert: “Ik wil het bestuur eerst en vooral bedanken voor deze mooie kans en voor het vertrouwen. Inhoudelijk wil ik me onder meer inzetten voor onze Gentse deelgemeenten, want daar is veel werk aan de winkel. Als het stadsbestuur er al aandacht voor heeft, dan is het vaak het verkeerde soort aandacht. De wijkcirculatieplannen hebben voor veel controverse gezorgd en zelfs verdeeldheid gecreëerd bij bewoners. In Wondelgem zorgen de plannen om de tuin van WZC De Liberteyt vol te bouwen voor veel onrust. Voor de rest voelen bewoners in de deelgemeenten zich vaak vergeten.”

Cammaert: “Met N-VA Gent willen we dat de deelgemeenten hun eigen identiteit en karakter kunnen behouden. Dat betekent o.a. toegankelijke lokale dienstverlening, goed uitgebouwde wijkbibliotheken, lokale infrastructuur voor sport en het verenigingsleven, en ook een degelijke ondersteuning van lokale evenementen zoals de kermissen. Daarnaast is verkeersveiligheid belangrijk, maar dan via de gerichte aanpak van concrete pijnpunten. De plaatselijke economie versterken is een ander werkpunt: lokale handelaars van deelgemeenten zouden bijvoorbeeld beter vertegenwoordigd moeten zijn in Puur Gent, dat nu vooral op het stadscentrum gericht is. Op vlak van veiligheid willen we buurtinformatienetwerken (BIN) zoals die elders al jaren prima werken.”   

Elke Sleurs (56) woont op de grens met Sint-Denijs-Westrem. Ze is gynaecoloog van opleiding en zetelt momenteel in het Vlaams parlement. Elke begon als Gents OCMW-raadslid (2007-2008) en werd nadien verkozen tot senator (2010-2014) en tot gemeenteraadslid (2012-heden, in zorgverlof). In 2014-2017 was ze actief als staatsecretaris. Het Gentse Zorgcentrum na Seksueel Geweld is één van haar grote verdiensten. Op 9 juni is ze lijstduwer voor de kamer.

Sleurs: “Ik waardeer het zeer dat ik de Gentse lijst opnieuw mag ondersteunen als lijstduwer. Wat de deelgemeenten betreft zou er meer budget moeten zijn voor de (her)aanleg en het onderhoud van voetpaden, fietspaden en straten. Als ik naar Sint-Denijs-Westrem kijk, dan moet ik zeggen dat de situatie op veel plaatsen erbarmelijk is. Dit kan zo niet langer. Met N-VA Gent willen we volgende legislatuur per deelgemeente een investeringsplan met prioriteiten en budgetten. Bij grotere woon- of andere projecten moet er ook overlegd worden met bewoners en is de creatie van draagvlak essentieel om niet te verzanden in juridische steekspelen.”

Van Bossuyt: “Ik ben blij dat Elke en Bob op onze lijst staan. Samen kunnen we op 13 oktober het verschil maken. Want dat er nood is aan verandering – en dus zeker ook in onze deelgemeenten – is wel duidelijk. Ik hoop van harte dat de Gentse kiezer ons een sterk mandaat zal geven om die verandering te kunnen waarmaken.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is