Oost-Vlaamse N-VA lijsten: zes Gentse kandidaten

Op 11 december 2023

Vandaag maakten federaal  lijsttrekker,  Anneleen Van Bossuyt en Vlaams  lijsttrekker Matthias Diependaele de N-VA-kieslijsten bekend voor Oost-Vlaanderen. Op 9 juni 2024 trekken alle Vlamingen naar de stembus om hun kandidaten te verkiezen voor het Vlaams, federaal en Europees Parlement. Tijdens een druk bijgewoond persmoment werden de Oost-Vlaamse N-VA-kandidaten voorgesteld. Opvallend is dat er veel jonge kandidaten op de lijsten staan en we zien ook veel nieuwe gezichten, waaronder ook heel wat ondernemers. De gemiddelde leeftijd is 43 jaar. Alle kandidaten streven naar één gemeenschappelijk doel: Vlaamse Welvaart.

In totaal zetten 78 Oost-Vlaamse kandidaten zich de komende maanden in om de welvaart van Vlaanderen veilig te stellen.

De voorbije jaren heeft de N-VA vanuit de Vlaamse Regering al veel kunnen bereiken, maar het werk is nog niet af zegt lijsttrekker voor het Vlaams Parlement Matthias Diependaele: “De verwezenlijkingen van deze Vlaamse Regering zijn talrijk: een begroting op orde, verdrievoudiging van de investeringen in de kinderopvang, wereldtop qua innovatie, historisch hoge exportcijfers, een hoge werkzaamheidsgraad,… Maar er is ook nog veel werk voor de boeg. We moeten Vlaanderen nog meer op de kaart zetten. De Vlaming verwacht daadkracht en vertrouwen. We bewezen reeds dat we die kwaliteiten hebben. Nu willen we daar verder mee aan de slag.  We bieden concrete oplossingen aan voor de uitdagingen waar we samen voor staan. ”

Onze kandidaten stellen zich de komende maanden over heel de provincie voor aan de kiezer.  We vertellen graag meer over ons programma en visie op de toekomst. Lijsttrekker voor het Federaal Parlement, Anneleen Van Bossuyt verwoordt het graag zo: “We staan voor heel wat uitdagingen in Vlaanderen. Om die samen aan te gaan willen we het vertrouwen vragen van wie er net als ons van overtuigd is dat we die uitdagingen ook aankunnen! De Vlaming wil een kordate aanpak van migratie, wil dat werken meer loont, dat de begroting op orde is en wil een energiebeleid dat zorgt voor betaalbare energie. Dat is precies wat ons programma te bieden heeft.

Beide lijsttrekkers zijn erg trots op hun sterk team, ze trekken dan ook als één ploeg naar de kiezer. Alle kandidaten zijn unaniem: “Wij willen er met alle Oost-Vlaamse N-VA kandidaten voor gaan om uw vertrouwen te winnen. Zodat we samen die welvaart in Vlaanderen kunnen veilig stellen voor onszelf en de generaties na ons.”

Zes Gentse kandidaten

Ook Gent wordt vertegenwoordigd op de Oost-Vlaamse N-VA-lijsten. In totaal zijn er zes Gentse kandidaten. Naast lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt en lijstduwer Elke Sleurs, die verhuist van het Vlaams parlement naar de Kamer, vinden we op de Kamerlijst Jong N-VA-voorzitter Mathieu Cockhuyt (op de twaalfde plaats) en voorzitter van N-VA Gent en tevens advocaat Bob Cammaert (tweede opvolger).

Op de Vlaamse lijst vinden we psychologe en gemeenteraadslid Els Roegiers op de zevende plaats en Charlotte Coucke, adviseur op het kabinet van minister Diependaele, op de vijftiende opvolgersplaats.

Later deze week licht N-VA Gent ook haar speerpunten voor de lokale verkiezingen in oktober toe.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is