Nieuwsbrief januari

Op 5 februari 2019, over deze onderwerpen: Beleid & financiën

Beste Gentenaar,

We zijn vertrokken voor zes jaar stevig en inhoudelijk oppositiewerk onder het motto ‘Constructief, kritisch en rebels’.

De uitdagingen zijn groot, met onder andere de strijd tegen overlast en onveiligheid, de integratie van nieuwkomers, een ondernemingsvriendelijk klimaat, een sociaal beleid met rechten en plichten, betaalbaar wonen, een gezonde stad voor iedereen, échte inspraak voor de burgers, werken aan slimme mobiliteit, en de eigenheid van zowel de deelgemeenten als de centrumstad.

We zijn één maand ver en de Gentse liberalen van burgemeester De Clercq hebben al twee belangrijke verkiezingsbeloftes ingeslikt. Alle knippen blijven onverkort gelden, inclusief de twee die OpenVLD beloofd had af te schaffen. En tijdens een nieuw  ‘hoofddoeken-debat’ stemden ze tegen hun eigen (!) eerdere voorstel om “religieuze kentekens voor ambtenaren aan een loket” te verbieden.  Zo sneuvelde een tweede belofte aan hun kiezers. Met N-VA stemden we voor: voor ons is een gegarandeerde neutraliteit van de dienstverlening wél essentieel.

De burgemeester zegt dat hij ons de hand reikt om samen te werken in het belang van Gent. Wij nemen de uitgestoken hand aan op voorwaarde dat het niet bij woorden blijft. Het stadsbestuur moet zijn goede wil ook bewijzen met daden.

Voor het bestuursakkoord geldt hetzelfde: finaal tellen de resultaten.
Wij zullen dit stadsbestuur afrekenen, niet op hun mooie intenties, maar op hun concrete realisaties.

Lees hier ons Oppositiemanifest gericht aan alle Gentenaars

Met Gentse groeten,

Anneleen Van Bossuyt, fractievoorzitter
 

Voorstellen, realisaties & opinies

Grabbel uit de pers

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is